niedziela, 6 maja 2012

Pięć sposobów na płaski brzuch

<h2>Pięć sposobów na płaski brzuch</h2>
<p>Autorem artykułu jest Pawel  Winny</p>
<br />
Jest wiele powodów, z jakiej przyczyny nasz brzuch może nie być płaski. Niedawno odbyta ciąża, piwo, brak uprawianie jakichkolwiek sportów – to tylko niektóre z nich. Jakie kroki należy podjąć, jeżeli już nie mieścimy się w swoje ulubione spodnie?
<p>1. Owiń się folią</p>
<p>15 kropli olejku cyprysowego wymieszaj z łyżką oliwy i 1/2 l ciepłej wody. Zanurz w niej mały ręcznik i połóż go na brzuchu. Owiń biodra folią. Zdejmij okład po trzydziestu minutach. Rozgrzaną skórę możesz schłodzić lodem. Powtarzaj zabieg 2-3 razy w tygodniu. Redukuje cellulit oraz ujędrnia skórę.</p>
<p>2. Śpij odpowiedni czas</p>
<p>Fałszem jest, iż długie spanie przystoi jedynie leniwym ludziom. Powinnaś spać przynajmniej siedem godzin dziennie, aby organizm miał szansę spalić to, co zjadłaś w ciągu dnia, i oczyścić się. Rezultat będzie jeszcze widoczniejszy, jeśli położysz się do spania wcześnie. Czas przespany przed północą pod każdym względem liczy się podwójnie!</p>
<p>3. Poćwicz izometrycznie</p>
<p>Ćwiczenie to zajmie Ci tylko 3 minuty, nie wymęczy, a da wspaniały efekt. Siądź na krześle, plecy oprzyj na oparciu. Napręż mięśnie brzucha i wytrzymaj przez ok. 20 sekund. Potem rozluźnij mięśnie, odpocznij przez kolejne 20 sekund, po czym powtórz ćwiczenie, w sumie dwanaście razy. Miej na uwadze, żeby przez cały czas właściwie oddychać.</p>
<p>4. Właściwa dieta</p>
<p>Niezbędna będzie zmiana stylu żywienia. Czas skończyć z bezwartościowym pożywieniem i skoncentrować się na przyjmowaniu sporych ilości nabiał, warzyw i cytrusów. Co jakiś czas odżywczy deser. W porach obiadowych można jeść gotowane ryby, karzę, jogurowe sałatki i jabłka z cynamonem. Na deser co jakiś czas można zjeść np. <a href="http://pierniki.edu.pl/pierniczki-z-dzemem" target="_blank">ciastka z marmoladą</a>.</p>
<p>5. Nie żałuj sobie tabasco</p>
<p>Parę kropli tego ostrego sosu dodanych do jedzenia przyspieszy trawienie. Ma on bowiem kapsaicynę - substancję umożliwiającą szybsze spalanie tłuszczu. Analogicznie funkcjonuje papryczka chili i imbir. Ten ostatni także przeciwdziała zaparciom, dlatego warto przyprawiać nim dania z drobiu oraz ziemniaków. Możesz też zaparzyć go jak zioła i spożywać napar.</p>
---
Artykuł pochodzi z serwisu <a href="http://artelis.pl/">www.Artelis.pl</a>

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz